user_mobilelogo
facebook_page_plugin

De burcht van Cochem is meer dan een burcht. Het is de grootste bergburcht van de Moezel. Naast de burchtrondleidingen, bieden wij U rondleidingen voor kinderen als ook rustieke middeleeuwse banketten (riddermaaltijd), middeleeuws burchtfeest, gourmetfeest, schuimwijngala. Het keerstfeest op de burcht en nog veel meer culturele evenementen zijn te vinden op de volgende paginas.

 

LIGGING EN BOUWWIJZE VAN DE BURCHTplattegrond burght

Meer dan 100 m boven de Moezel bevindt zich op een markante berg het laat-gotische bouwwerk met zijn onvergetelijke omtrek. De vorm van de oprijzende berg schijnt zich in het gebouw voort te zetten en bereikt zijn hoogtepunt in het leien dak van de machtige toren.

De burcht Cochem is een typische hoogteburcht, door de ligging van het terrein was een verdediging in alle richtingen mogelijk. Romaanse architectuurfragmenten, die in de burchtput gevonden werden, duiden op een uitbouw van de burcht na 1056.

Rond deze tijd of vroeger ontstond de kern van het romaanse belfort als vierkant met een zijde van 5,40 m en een muurdikte van maximum 3,60 m. Gelijktijdig werd ook de toren verhoogd. In de eerste helft van de 14de eeuw verbond Balduin de burcht en de stad met stevige muren. Bovendien werd onder de burcht een zware ketting verankerd, die met een trekzeil vanuit de burcht kon bediend worden, om de doorvaart op de Moezel te versperren.

 

Website: http://www.reichsburg-cochem.de/

diadiadiadiadiadia

Gesundland
daun
eifelsteig
eifel
adv vulkan
Advertentie
ph-48
PH 48