­

Onderwerpen:

icon info groen Milieustickers

icon info groen Winterbanden

icon info groen Tempo 100 km ontheffing caravan

icon info groen Autokentekens Duitsland

icon info groen E10 Brandstof

icon info groen Tolwegen in Duitsland

 

02 Brandenburger Tor

sticker rood geel groen

Website: https://milieusticker-duitsland.nl/

Een Milieusticker voor Duitsland kunt u online aanvragen op milieusticker-duitsland.nl. Wij leveren de officiële milieusticker, op basis van uw autogegevens. Op basis van uw kenteken bepalen wij of u een groene, of gele sticker nodig heeft.

Milieusticker Duitsland aanvragen? 01 vraag nu aan

Umweltzonen Duitsland

Wanneer u in Duitsland in een umweltzone wilt rijden, heeft u een sticker nodig. Zonder sticker ontvangt u een boete van 40 euro. Met een sticker (Umweltplakette) voorkomt u dit. Wanneer u alleen over de Duitse snelweg rijdt - bijvoorbeeld wanneer u op weg bent naar Oostenrijk - heeft u geen sticker nodig.

Bekijk hier waar de Umweltzonen zich bevinden.

 • Milieusticker Duitsland online 24/7

  Bij ons kunt u 24/7 uw milieusticker aanvragen en de status bekijken. Dus ook in het weekend en op feestdagen.

 • Handmatige controle aanvraag milieusticker Duitsland

  Uw aanvraag wordt door onze medewerkers handmatig op veelvoorkomende fouten gecontroleerd. Zo zorgen wij ervoor dat uw aanvraag piekfijn in orde is.

 • Aanvraag met iDeal en MisterCash

  Bij ons kunt u betalen met iDeal en MisterCash. Wel zo makkelijk.

 • Privacy protectie

  Uw gegevens worden bij ons op een beveiligde server opgeslagen. Daarnaast is onze website beveiligd met een HTTPS verbinding (SSL).

 • Helpdesk

  Onze helpdesk is elke dag bereikbaar via telefoon, live chat en e-mail. Onze helpdesk is in het Nederlands. U kunt dus altijd bij ons terecht met uw vragen.

 

Bron: Milieusticker Duitsland

Vlag Duitsland

Winterbanden in Duitsland.


In Duitsland moet de auto voorzien zijn van banden die geschikt zijn voor de weersomstandigheden. Er staat geen vaste periode voor, het weer kan zeker in de bergen ook buiten de wintermaanden voor verrassingen zorgen. In winterse omstandigheden moeten auto’s beschikken over een winteruitrusting. Van winterse omstandigheden is volgens de wet in elk geval sprake bij ijzel, gladheid door sneeuw, sneeuwmodder en gladheid door ijs- of rijpvorming.

TUVNordWat is een Tempo 100-ontheffing?

Wanneer u een Tempo 100-ontheffing heeft, mag u met uw personenwagen met caravan, aanhangwagen of vouwwagen 100 km/uur rijden op de snelweg in Duitsland (in plaats van de gebruikelijke 80 km/uur). Om voor deze ontheffing in aanmerking te komen, moet aan bepaalde eisen worden voldaan zodat u uw caravan aanhangwagen of vouwwagen kunt laten inspecteren om deze ontheffing te krijgen. Sinds 2005 wordt de ontheffing overigens verleend op de caravan of aanhanger en niet op de combinatie ervan met de personenwagen. Dit betekent dus dat de ontheffing geldig blijft wanneer u een andere auto koopt. Dit is gebaseerd op de "Dritte Verordnung zur Änderung der 9. Ausnahmeverordnung zur Straßenverkehrsordnung" die sinds 2005 in Duitsland van kracht is. In het kort komt deze richtlijn erop neer dat het maximale gewicht van de caravan of aanhangwagen gelijk mag zijn aan het lege gewicht van het trekkende voertuig.

Autokentekens Duitsland.

Kennzeichen-DAU

Op deze website kunt u het kenteken opzoeken: autokennzeichen-info 

ivm

 

 

 

 

Ik zie in Duitsland dat de E10 benzine aanmerkelijk goedkoper is.

Kan ik die tanken voor mijn Golf? Ik tank nu loodvrij 95.

Advertentie

milieusticker

Milieusticker

Een Milieusticker voor Duitsland kunt u online aanvragen op milieusticker-duitsland.nl. Wij leveren de officiële milieusticker, op basis van uw autogegevens. Op basis van uw kenteken bepalen wij of u een groene, of gele sticker nodig heeft.
LEES MEER

 

Advertentie

01 ph 48

Webdesign PH-48

Paul Habets helpt kleine bedrijven en instellingen met het realiseren van hun visitekaartje op internet. Een aantrekkelijke vormgeving is het belangrijkste uitgangspunt bij het maken van de website. Evenwicht tussen tekst en beeld is in belangrijke mate bepalend voor het succes van een site. Wij verzorgen tegen een redelijke prijs, een heldere en goed vormgegeven website met als basiselementen: uw logo en een tekst over uw producten en/of diensten.
LEES MEER

 

Advertentie

Gesundland

Vulkaneifel

Wij willen dat u gezond blijft. En dat niet alleen thuis maar ook op vakantie. Bij ons in GezondLand Vulkaaneifel vindt u ongerepte natuur en speciale arrangementen voor uw gezondheid en ontspanning.
LEES MEER

 

Wandelen

01 lieserpfad

Lieserpfad

In twee dagen op het Lieserpad langs de Lieser van Daun naar Manderscheid en naar Wittlich wandelen.
LEES MEER

 

Wandelen

eifelsteig

Eifelsteig

De Eifel - een landschap gecreëerd door de strijd van de elementen. Vuur en water hebben het gebied gevormd, de wind heeft het gesneden. In het midden komt de Eifelsteig het lange afstandspad.
LEES MEER

 

Wandelen

wandernbonn

WandernBonn

Schon als Kind waren meine Eltern mit uns fast jedes Wochenende in der Eifel. Meist ist eine befreundete Familie mit deren Kindern mitgefahren und wir haben so gemeinsam die Sonntage in der Eifel verbracht und waren viel unterwegs.
LEES MEER

 

Natuurpark

geopark

Natuurpark Vulkaneifel

Het Natuurpark Vulkaneifel en Geopark Vulkaneifel. Onderweg in het land van de maaren en vulkanen. Een landschap met middelgebergte in het hartje van Europa.
LEES MEER

 

Heeft u vragen? mail ons. CONTACT

 

­